Ons team

Onderstaand stellen alle medewerkers van Bouwbedrijf van Engen zich aan u voor. De timmermannen werken samen in steeds wisselende teams op een klus. De klussen worden voorbereid en aangestuurd door de medewerkers op kantoor. Eerste contact met ons bedrijf en het opzetten van bouwteams gebeurt in de meeste gevallen met Jan-Willem van Engen zelf. Tot slot vinden we het belangrijk om regelmatig leerlingen van verschillende opleidingen in dienst te hebben en zo ruimte te geven het vak te leren. Een goede werksfeer onderling, met onderaannemers en opdrachtgevers is iets wat we met zijn allen erg belangrijk vinden en samen in stand houden.
Bouwbedrijf van Engen BV - Jan-Willem van Engen
Jan-Willem van Engen
Directeur en eigenaar
Jan-Willem van Engen

Ik ben Jan-Willem van Engen (1985), de oprichter en directeur van Bouwbedrijf van Engen. Mariëtte is mijn vrouw en we hebben vijf kinderen: Julian (2011), Simon (2014), Elize (2016), Michiel (2018) en Caroline (2021). We wonen naast de werkplaats in een door onszelf gebouwde woning: een droom die werkelijkheid is geworden. 

Ik ben enorm trots op ons bedrijf omdat we mooie opdrachten mogen maken en omdat de werksfeer tussen de collega's, onderaannemers en opdrachtgevers altijd erg prettig en inspirerend is. Daarnaast is het enorm leuk om in een team te werken waarbij de kwaliteit van het werk altijd voorop staat. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om verschil te kunnen maken in je vak. Ik kan dat doen door de klussen aan te… Lees meer

Dennis Combee - Bouwbedrijf van Engen BV
Dennis Combee
Projectleider
Dennis Combee

Even voorstellen…. Ik ben Dennis Combee, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw en 2 dochters in Weesp. In mijn vrije tijd, voetbal ik, en fiets ik graag een rondje op de racefiets. Sinds juni 2015 ben ik werkzaam bij Bouwbedrijf van Engen BV als Werkvoorbereider, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de technische uitwerking, calculatie, planning, en inkoop van de lopende  projecten in de calculatie en uitvoeringsfase.

Ik ga met plezier naar me werk en geniet van de mooie en uitdagende projecten die we met elkaar realiseren. Ieder project heeft weer zijn eigen uitdagingen en bijzonderheden. Dit maakt mijn werk erg leuk en divers. Wat mij opviel toen ik bij Bouwbedrijf van Engen BV kwam werken is de fijne sfeer en open en eerlijk… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Mark Hansen
Mark Hansen
Uitvoerder
Mark Hansen

Mijn naam is Mark Hansen, ik ben geboren op 18 januari 1971, getrouwd met Berlinda en vader van Julia, Madelon, Lieke en Quin. Naast mijn werk als timmerman hockey ik graag, geef ik training op de club en ben ik enthousiast supporter. Ook hou ik van muziek en stripboeken lezen.

Sinds 2012 werk ik bij Bouwbedrijf van Engen en heb het uitstekend naar mijn zin. De projecten waar we aan deel mogen nemen zijn iedere keer weer uitdagend, niet vanzelfsprekend en daarom keileuk om te mogen maken. De ontwerpen, het timmerwerk en het contact met opdrachtgevers zijn telkens weer bijzonder. Dit maakt dat ik fluitend naar mijn werk ga. Ik voel me dan ook goed binnen het team van Jan-Willem!

Lees meer
Martin Boonzaaijer - Bouwbedrijf van Engen BV
Martin Boonzaaijer
Projectleider
Martin Boonzaaijer

Mijn naam is Martin Boonzaaijer, en ik woon samen met mijn vrouw Janneke en onze twee zoontjes Ruben en Boaz in Kamerik. In 2017 heb ik mijn diploma gehaald voor Bouwkunde MBO 4. Voor deze opleiding heb mijn laatste (afstudeer) stage bij Bouwbedrijf van Engen gedaan. Omdat het goed beviel ben ik na mijn opleiding gelijk bij Van Engen aan de slag gegaan als assistent werkvoorbereider. Daarbij ben ik vooral bezig met het voorbereiden en begeleiden van lopende projecten en doe ik allerhande zaken rondom zowel werkplaats/ materieel/ materiaal beheer wat mijn functie erg afwisselend maakt.

Elke dag is weer anders en weer een uitdaging om de mooie projecten die we met elkaar maken goed te laten verlopen. Vooral om die reden en om de… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Tom van Kuijk
Tom van Kuijk
Projectleider
Tom van Kuijk

Projectleider op kantoor, in dienst per 12 maart 2018.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Wim van der Wind
WIm van der Wind
Uitvoerder
WIm van der Wind

Mijn naam is Wim van der Wind en ik woon in Zegveld. Ik ben werkzaam sinds 2013 bij Bouwbedrijf van Engen. Het werk is afwisselend: renovatie, nieuwbouw en verbouw. Ik heb zelf bijvoorbeeld meegewerkt aan stenen (traditionele) woningen in Loenen en Blaricum. Maar ook aan de vier houtloft woningen in Amsterdam en andere mooie en uitdagende projecten. We hebben een leuk en gezellig team, die allemaal gaan voor de zaak.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV -Vacature Timmerman / Voorman
VACATURE
Timmerman / Voorman
VACATURE

Gezocht: Timmerman /Voorman bij een ecologische houtbouwer

Word jij ook blij van hout? En wil je met de innovatie in de bouw mee? 
Loop dan voorop met onze verantwoorde bouwmethode en duurzame bouwtechnieken. We zijn per direct op zoek naar een Timmerman/Voorman om ons team te kunnen versterken. 

Als timmerman en/of voorman werk je op een eigen klus en heb je de verantwoordelijkheid om het gehele werk tot een goed einde te brengen. Dit kan nieuwbouw zijn, maar net zo goed renovatie, verbouw of timmeren aan een monumentaal pand.

Hou je van echt timmeren, dan kan je bij ons je hart ophalen als je graag de mooiste houtconstructies wil maken.

Neem hiervoor contact op met… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Wilco Ruiter
Wilco Ruiter
Uitvoerder
Wilco Ruiter

Mijn naam is Wilco Ruiter, samen met mijn vrouw Elsbeth en ons dochtertje Emily, woon ik in Kockengen. Ik ben in het bezit van mijn MBO bouwkunde niveau 4 diploma en mijn vakdiploma. 

Sinds april 2015 ben ik werkzaam bij bouwbedrijf van Engen als timmerman. De werkzaamheden die ik hier uitvoer zijn de kleinere klussen. Hierbij kun je denken aan het maken van een aanbouw, renovatie klussen, het plaatsen van een dakkapel of het vervangen van een kozijn. Het mooie aan dit soort klussen vind ik dat het steeds weer een nieuwe uitdaging is. Daarnaast vind ik hout een mooi product om mee te werken, omdat je het zelf kan bewerken en maken tot een gewenst eindresultaat. Daarnaast timmer ik waar nodig ook mee op de grote klussen.

Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Jack Bos
Jack Bos
Uitvoerder
Jack Bos

Mijn naam is Jack Bos en ik ben 23 jaar oud. Ik woon thuis bij mijn ouders, samen met mijn jongere broertje en Woerdense Verlaat. Ik heb ook een vriendin en haar naam is Daniëlle. Ik werk sinds 1 maart 2014 als leerling timmerman bij  Bouwbedrijf van Engen en heb het erg naar mijn zin. Ik heb de opleiding voor Allround Timmerman niveau 3 in de zomer van 2016 succesvol afgerond. Sindsdien werk ik fulltime als timmerman op de verschillende bouwprojecten.  

Tijdens mijn opleiding heb ik binnnen Bouwbedrijf van Engen veel geleerd over ecologisch bouwen, duurzaam bouwen en houtskeletbouw. Ik vind het leuk om te bouwen van hout en natuurproducten. Ik heb aan verschillende ecologische projecten meegewerkt die erg mooi zijn geworden.… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Nick Martens
Nick Martens
Uitvoerder
Nick Martens

Mijn naam is Nick Martens, 21 jaar oud en woon bij m’n ouders in Loenen a/d Vecht. Ik ben in juli 2017 in dienst gekomen bij Bouwbedrijf van Engen. Dit nadat dat ik al geruime tijd als vakantiekracht werkzaam was en ook mijn afstudeer stage bij Bouwbedrijf van Engen heb gelopen. Tijdens mijn stage ben ik geslaagd ben voor Bouwkunde niveau 4. 

Vanaf het begin van mijn stage tot op de dag van vandaag ga ik met plezier naar mijn werk. Door dat elke nieuwbouw/verbouwing anders is leer ik op elk project weer nieuwe dingen en blijft het werk uitdagend en leuk! Door de goede sfeer en de enthousiaste collega's lukt het om van elk project iets mooi te maken. 

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Joppe van den Broek
Joppe van den Broek
Uitvoerder
Joppe van den Broek

Hallo, ik ben Joppe van den Broek. Ik woon samen met mijn vriendin en onze twee zoontjes. Sinds januari 2015 werk ik, met veel plezier, bij Bouwbedrijf van Engen.

Het leuke aan werken bij Bouwbedrijf van Engen is dat het erg afwisselend is. Zo ben je de ene keer bezig met beton, ben je de andere keer een gevel aan het betimmeren met hout, sta je pannen te leggen op een dak of ben je gipsplaten tegen een muur aan het schroeven. De projecten die wij doen zijn uitdagend en mooi om uit te voeren. Bij ieder project kom je weer uitdagingen tegen die je samen op moet lossen. De combinatie van 'jongere' en 'oudere' timmermannen werkt goed. Je leert van elkaar en helpt elkaar waar nodig. Ik heb gewerkt aan verschillende projecten, zoals… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Fred Snier
Fred Snier
Timmerman
Fred Snier

Hallo, ik ben Fred Snier. Ik ben getrouwd, woonachtig in Vleuten en heb twee zonen en ook hebben wij twee mini-Labradoodle hondjes. Als hobby doe ik aan wielrennen en ook het wandelen met de honden vind ik een leuke bezigheid.

Sinds juni 2015 ben ik werkzaam bij bouwbedrijf van Engen. Na jaren, als timmerman, in de traditionele bouw werkzaam te zijn geweest, wilde ik mijn horizon verbreden. Aangezien bouwbedrijf van Engen naast traditionele bouw ook ecologisch bouwt, was de stap snel gezet. Al snel voelde ik me thuis binnen het bedrijf. De collega's gaan onderling leuk en gezellig met elkaar om, maar ook de ZZP-ers maken deel uit van het team. Met elkaar zetten we ons in om voor de klant het beste en mooiste resultaat te maken.… Lees meer

Alette van Bodegraven
Alette van Bodegraven-Boersma
Administratie en gastvrouw
Alette van Bodegraven-Boersma

Mijn naam is Alette van Bodegraven, getrouwd met Peter en wonend in Nieuwer ter Aa. Samen met Mariette regel ik de administratieve, personeels, verzekerings- en bankzaken voor het bedrijf. Over een aantal jaar hopen mijn man en ik een melkveebedrijf over te nemen en zal ik ook in ons bedrijf een deel van de administratie oppakken. Ik vind het daarom erg leuk en leerzaam om ervaring op te doen op kantoor bij bouwbedrijf van Engen en daarnaast ook een super gezellig team om mee te werken! 

 

 

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Lucas Visser
Lucas Visser
Uitvoerder
Lucas Visser

Mijn naam is Lucas Visser, ik woon samen met mijn vrouw Marianne en kinderen Michael, Maura en Patrick in Wilnis. Ik ben sinds de zomer van 2016 werkzaam bij Bouwbedrijf van Engen. Hier zet ik mezelf in bij de 'kleinere' werkzaamheden. Denk daarbij aan verbouw, aanbouw of een dakkapel maken.

Het unieke aan dit bedrijf vind ik de projecten die gemaakt worden en bovenal de sfeer waarmee er gewerkt wordt: zowel onderling als met onderaannemers en met klanten. De diversiteit aan projecten maakt elke klus weer een uitdaging, als timmerman kan ik hier echt m'n lol op vanwege het vele en ook mooie houtwerk dat gemaakt wordt. Dit draagt er ook zeker aan bij dat ik elke dag weer met plezier aan het werk ben!

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Hans Politiek
Hans Politiek
Uitvoerder
Hans Politiek

Hallo mijn naam is Hans Politiek. Ik woon samen met mijn vriendin Irene en onze twee dochters Chloë en Meghan in Houten. Na mijn opleiding heb ik 10 jaar in de traditionele bouw gezeten. Met hout bouwen is echter altijd mijn passie geweest. Dus toen de kans zich voordeed en ik kon komen werken bij Van Engen, kan ik daadwerkelijk van mijn passie mijn beroep maken.

Ik werk nu vanaf 5 april 2017 bij Van Engen en er gaat geen dag voorbij dat ik met een glimlach naar mijn werk ga om weer aan een uniek project te werken. 

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Mariëtte van Engen-Verheul
Mariëtte van Engen
Administratie en P&O
Mariëtte van Engen

Mijn naam is Mariëtte van Engen-Verheul en ik regel veel administratieve, personeels, verzekerings- en bankzaken voor ons bedrijf. Aangezien ons bouwbedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid is, is de tijd die ik hier aan besteed meegegroeid! Na ons trouwen in 2008 ben ik betrokken geweest bij de oprichting, groei en verdere ontwikkelingen van Bouwbedrijf van Engen (in onze verkeringstijd nog bekend als VETT). Ik zag Jan-Willem zich daarbij ontwikkelen van enthousiaste MBO naar HBO Bouwkunde student, en daarna groeien in zijn rol als oprichter van zijn eigen timmerbedrijf tot serieuze directeur van een BV gespecialiseerd in houtskelet-bouw. Ik kan niet ontkennen dat daar ik best heel trots op ben!

Naast mijn support voor ons… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Cees Boonzaaijer
Cees Boonzaaijer
Timmerman
Cees Boonzaaijer

Hoi ik ben Cees Boonzaaijer en ik woon in Breukelen bij mijn ouders en zusje. Ik werk nu sinds oktober 2018 bij van Engen waar ook mijn broer Martin al op kantoor werkt.

Ik heb het hier erg goed naar mijn zin. Dat komt door de goede combinatie van een erg prettige werksfeer door fijne collega's, mooie timmerwerken van hout en het feit dat ik hier erg veel kan leren! Want ik ben bij de traditionele bouw begonnen en wil hier in de ecologische houtskeletbouw graag mijn opleiding (BBL3) afmaken.

Naast mijn werk is wat ik graag doe wakeboarden in de zomer. Ook vind ik mountainbiken erg leuk.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Mark Boele
Mark Boele
Timmerman
Mark Boele

Ik ben Mark Boele, 26 jaar jong. Ik woon samen met mijn vrouw Martine in Kockengen. Na meerdere jaren in de waterbouw gewerkt te hebben was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden en zo werk ik sinds november 2019 bij bouwbedrijf van engen. Ik heb het erg naar m'n zin en ik hoop me hier verder te ontwikkelen als timmerman. Er hangt hier een positieve sfeer, iedereen helpt elkaar en er wordt open en eerlijk gecommuniceerd. De positieve sfeer… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Stefan Smit
Stefan Smit
Leerling timmerman
Stefan Smit

Leerling timmerman BBL2, in dienst per 2 september 2019. De jaren daarvoor al werkzaam geweest als stagiair en zaterdag/vakantie kracht.

Lees meer
Sjors de Graaf - Bouwbedrijf van Engen BV
Sjors de Graaf
Bouwkundig tekenaar
Sjors de Graaf

Bouwkundig tekenaar in dienst sinds 18-08-2020

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Mathijs Wissink
Mathijs Wissink
Timmerman
Mathijs Wissink

Mathijs Wissink in dienst als parttime timmerman sinds 18 augustus 2020. Je komt hem tegen op de woensdag, donderdag en vrijdag.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Eran Berman
Eran Berman
Leerling timmerman
Eran Berman

Dag, Ik ben Eran Berman, 36 jaar oud en ik woon met mijn vrouw Astrid en mijn kinderen Adam en Sophia in Breukelen. 
In december 2020 begon ik aan en BBL-omscholingstraject om allround timmerman te worden. Timmeren is jaren mijn passie en hobby geweest. Bij Bouwbedrijf Van Engen heb ik de kans gekregen om deze passie te volgen en daar ben ik heel blij mee. De kwaliteit en standaard bij Van Engen is hoog. Ik leer veel van ervaren collega’s en geniet van het meewerken aan mooie bouwprojecten. Ik vind de sfeer in het bedrijf en alle verschillende projecten waar we aan werken zeer positief en constructief. Er is ruimte voor iedereen zijn mening of kennis.  
Mijn overige hobby’s, naast klussen en papa zijn, zijn reizen, kajakken… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV
Jeroen Nederlof
Timmerman (oproep)
Jeroen Nederlof

Sinds de zomer van 2019 heeft Jeroen  zijn plannen gewijzigd en is hij niet meer fulltime bij ons in opleiding. Wel kunt u hem af en toe nog tegen komen als oproepkracht.

Hoi, ik ben Jeroen Nederlof, 29 jaar. Ik ben woonachtig in Rotterdam, maar doordeweeks verblijf ik in Breukelen, lekker in de buurt. Sinds 10 september 2018 heb ik het genoegen aan mooie projecten mee te mogen werken bij Bouwbedrijf van Engen. Als aanvulling daarop volg een opleiding tot all-round timmerman (BBL3). Het leuke van werken bij Bouwbedrijf van Engen vindt ik dat ieder project uniek is en dat er veel vakmanschap aan te pas komt. Je kunt hier echt leren timmeren. Daarnaast heerst er een hele goede sfeer en hebben mijn collega’s ook zichtbaar plezier in… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Boy Cremers
Boy Cremers
Timmerman
Boy Cremers

Hallo, ik ben Boy Cremers. Hiervoor ben ik jaren werkzaam geweest voor een grote aannemer in de civiele techniek door heel het land. Ik ben het wat kleiner gaan zoeken, lokaler. Omdat ik het timmervakmanschap onder de knie wil krijgen en Bouwbedrijf van Engen leek mij daar de geschikte werkgever voor. In dienst sinds maart 2021. Ik leer hier elke dag en de sfeer is goed. Er wordt hier hard gewerkt maar ook gelachen. En dit allemaal in een mooie landelijke omgevingen.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Demian Huijgen
Demian Huijgen
Leerling timmerman
Demian Huijgen

Leerling timmerman in de BBL2 van ROC Midden Nederland Nieuwegein. Gestart op 30-08-2021. 

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Cardin van der Leeden
Cardin van der Leeden
Stagiair kantoor
Cardin van der Leeden

Mijn naam is Cardin van der Leeden. Ik woon in Kockengen samen met mijn ouders en 2 broertjes. In Amersfoort doe ik de opleiding Bouwkunde (niveau 4) die 4 jaar duurt. Voor mijn opleiding moest ik een stage plek zoeken. Van veel mensen hoorde ik dat Bouwbedrijf van Engen een heel leuk bedrijf was. In februari 2021 ben ik mijn stage begonnen bij van Engen. Eerst buiten op de bouwplaats en vanaf september 2021 op kantoor.

De sfeer binnen het bedrijf met de collega’s is goed. Als de klant komt kijken bij het project wat je aan het maken ben en je legt uit wat je allemaal gedaan heb dan zie je hun stralen. Dat geeft een goed en fijn gevoel.
 

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Lucas Poll
Lucas Poll
Leerling timmerman
Lucas Poll

Zaterdag/ vakantiekracht sinds mei 2019 en daarnaast sinds september ook als stagiair op de vrijdag bij ons werkzaam.

In augustus 2020 start hij bij ons met de timmeropleiding (BBL3).

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Casper Fokker
Casper Fokker
ZZP-er
Casper Fokker

Komt sinds augustus 2021 regelmatig ons team versterken.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Gideon van Ispelen
Gideon van Ispelen
Timmerman
Gideon van Ispelen

Timmerman fulltime in dienst per 3 februari 2020.

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Douwe de Jong
Douwe de Jong
Leerling timmerman BM
Douwe de Jong

Ik ben Douwe de Jong (1993) en woon samen met mijn vriendin in Utrecht.
In oktober 2021 ben ik via Bouwmensen mijn BBL3 Timmerman opleiding begonnen bij Van Engen en dat bevalt mij goed. 
De collega’s zijn fijn om mee te werken en het werk is afwisselend.  
Sinds ik ben begonnen met timmeren heb ik het idee dat ik elke dag wel weer iets nieuws leer. 
Ik ben dan ook benieuwd wat ik in de toekomst nog allemaal mag gaan maken!

Lees meer
Bouwbedrijf van Engen BV - Roman Joehodolov
Roman Joehodolov
Timmerman
Roman Joehodolov

Hallo, ik wil mij even voorstellen. Ik ben Roman Joehodolov, 37 jaar en woon in Amsterdam met mijn vrouw en twee zoons van 13 en 9. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport zoals sloeproeien bij de Sloeproeivereniging Weesp, maar ook gezellig met mijn oudste zoon fitnessen bij sportschool en lekker hardlopen als het weer mee zit.

Sinds mei 2020 ben ik werkzaam bij Bouwbedrijf van Engen als timmerman. Daarvoor heb ik 15 jaar met plezier getimmerd bij het Amsterdamse Bouwbedrijf… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Nigel Pott
Nigel Pott
Werkvoorbereider
Nigel Pott

Mijn naam is Nigel Pott en ik woon samen met mijn vriendin in Leersum. Wij zijn 2 jaar geleden verhuist vanuit Haarlem.

Ik ben sinds november 2021 bij bouwbedrijf van Engen in dienst als werkvoorbereider en het is de bedoeling dat ik uiteindelijk doorgroei naar projectleider.

Zo rond mijn 25… Lees meer

Bouwbedrijf van Engen BV - Roberto de Miranda
Roberto de Miranda
KAM medewerker en werkvoorbereider
Roberto de Miranda

Hallo, mijn naam is Roberto de Miranda, woonachtig in Rotterdam. Bij van Engen zorg ik voor de zaken rond veiligheid, gezondheid, arbeidsomstandigheden en werkvoorbereiding. Veilig en gezond werken staat hoog in het vaandel en daar werken we elke dag verder aan. Ik ben er trots op dat ik bijdraag aan ecologische en duurzame houtbouw projecten! Dit heeft voor mij een grote meerwaarde.

Het werken bij van Engen bevalt erg goed. Dit komt doordat we met betrokkenheid werken aan mooie en duurzame projecten. De open structuur zorgt voor een prettig contact met alle collega’s waar ik veel werkplezier aan beleef.

Lees meer
Jason Willems - Bouwbedrijf van Engen
Jason Willems
ZZP-er
Jason Willems

Mijn naam is Jason Willems en ik ben 27 jaar oud. Sinds 3 juli 2017 werk ik bij Bouwbedrijf van Engen. Door het vele mooie afwisselende houtwerk is het ook leuk om hier te werken!

Ik heb het dan ook erg naar me zin! Het is een leuk jong gemotiveerd bedrijf. Ik hoop hier nog veel te leren.

Sinds augustus 2020 ben ik voor mezelf gestart als ZZP-er. Bedoeling is dat ik naast mijn eigen klussen ook nog regelmatig voor mijn voormalig werkgever aan de slag ga.

Lees meer