Biobased Expohuis: CO2 negatieve woning Innovation Beurs

Bouwbedrijf van Engen bouwt een CO2 negatieve woning voor de Innovation Beurs in Amsterdam, het zogehette Biobased Expohuis. De woning is ontworpen door architect Huub van Laarhoven en de isolatie is aangebracht door Kalkhennep Nederland. Over dit expohuis en zijn uiteindelijke bestemming in het Ecodorp in Boekel zijn ook filmopnames gemaakt voor VARA Groen Licht.

Aanbouw Breukelen

Verbouwing van een twee onder een kap woning uit de jaren ’90. De woning is er een uit zijn tijd: lage plafonds, keuken aan de voorzijde, stalen binnenkozijnen met dunne deurtjes en witte tegels op de vloer. Kortom tijd voor modernisering. De locatie direct met de achtertuin aan de Vecht is uniek. Dit wordt na de uitbreiding dan ook volop benut met een grote woonkeuken.

Natuur BSO Struin (Nijmegen)

In februari 2014 is gestart met het voorbereiden van een natuur buitenschoolse opvang (BSO) in Nijmegen (ontworpen door www.Orga-architect.nl). Het project is grotendeels prefab klaargemaakt in de nieuwe werkplaats. Op de eerste dag op de bouwplaats zijn de elementen en spanten op de fundering geplaatst. Binnen dit project fungeert Bouwbedrijf van Engen als onderaanemer van Orga-bouw en is verantwoordelijk voor het casco en het aftimmerwerk.

Tandartsenpraktijk Middenmeer

In november 2013 is gestart met het voorbereiden van een moderne ecologische tandartspraktijk in Middenmeer (ontworpen door www.OrGA-architect.nl). Het project is grotendeels prefab klaargemaakt in de nieuwe werkplaats. In de eerste week op de bouwplaats zijn de elementen en spanten binnen enkele dagen op de fundering geplaatst. In januari, februari en maart hebben de aftimmer en stucwerkzaamheden plaatsgevonden. Na de laatste aftimmer werkzaamheden is het project inmiddels afgerond.

Werkplaats Bouwbedrijf van Engen Kockengen

Op 29 april 2013 is er een bouwkavel aangekocht door Bouwbedrijf van Engen op Portengen 8a (Kockengen). Hier is de maanden daarna een nieuwe werkplaats (11 x 24,5) gerealiseerd. Op 4 december is de laatste laag asfalt op het terrein aangebracht, het buitenstuk is in de kerstvakantie ingericht, tevens zijn er binnen volop nieuwe stellingen aan de wanden geplaatst en is alle voorraad vanuit Nieuwersluis verhuisd. De werkplaats is hiermee klaar voor gebruik!

Woning Reeuwijk

Deze houten skeletbouwwoning is gerealiseerd rechtstreeks aan de Reeuwijkse plassen in samenwerking met Scanabouw. Er is duurzaam gebouwd met zeer goede isolatie (Rc5.5). Aan de buitenzijde is de woning afgewerkt met kunststof. 

Abonneer op