Over Bouwbedrijf van Engen BV

Bouwbedrijf van Engen BV is een jong en gemotiveerd bedrijf voor de particuliere bouwsector. Wij zijn gespecialiseerd in het zoveel mogelijk toepassen van ecologische en duurzame materialen. Dit komt het duidelijkste naar voren in onze passie voor houtskelet-bouw. 

Het grootste deel van onze werkzaamheden bestaat dan ook uit het nieuwbouwen van houtskelet woningen in letterlijk alle soorten en maten. Daarnaast kunt u ons ook benaderen voor verbouw, renovatie of maatwerk; al dan niet meer traditioneel uitgevoerd. Door met de juiste onderaannemers samen te werken is er altijd een vakbekwaam persoon met het betreffende bouwdeel bezig. Het eigen personeel houdt zich voornamelijk bezig met allerhande timmerwerk of het nu het grove betontimmerwerk is, het prefabriceren van houten elementen of de fijne meubeltechniek. Onderstaand leest u meer over de historie van ons bedrijf en stellen onze teamleden zich aan u voor.

Team Bouwbedrijf van Engen juli 2017

 

Historie

Bouwbedrijf van Engen is op 1 januari 2006 gestart in aanvulling op de studententijd. Tijdens de opleiding MBO en de doorstroom naar HBO bouwkunde dienden verschillende klussen en opdrachten zich aan die het opstarten van een eigen bedrijf aantrekkelijk maakten. Het ging hierbij voornamelijk om (kleinere) timmerklussen en tekenopdrachten (bijvoorbeeld bouwaanvragen). Deze combinatie kwam terug in de toenmalige naam van het bedrijf: V.E.T.T. (Van Engen Teken- en Timmerbedrijf). Deze naam stond te lezen op het dak van mijn voormalige werkplaats op terrein van de boerderij van mijn ouders (nu van mijn broertje) in Nieuwersluis. Een herinnering dat ieder groot bedrijf een klein begin heeft.

Na het afronden van de opleiding is op 1 januari 2008 de doorstart gemaakt naar Bouwbedrijf van Engen. Toenmalige werkzaamheden van het bedrijf betroffen het daadwerkelijk bouwen van allerhande grote en kleine opdrachten. Sindsdien is het bedrijf gestaag verder gegroeid met gemiddeld een timmerman per jaar erbij. Door samenwerking met diverse in ecologisch bouwen gespecialiseerde partijen is er op dit vlak veel kennis binnen het bedrijf. Samen met onze passie voor houtskelet-bouw heeft dit een verschuiving naar ecologische nieuwbouwprojecten teweeg gebracht binnen het bedrijf. In juli 2014 is de compleet nieuw gebouwde werkplaats in Kockengen officieel geopend en in gebruik genomen. Met een blijvend groeiend personeelsbestand is het bedrijf in juni 2015 omgezet naar een BV. Deze bedrijfsvorm past beter bij de huidige omvang en werkzaamheden van het bouwbedrijf. Verdere groei zorgde ervoor dat het nieuwe pand eigenlijk al snel te klein werd. Met name voor het bouwen van de houten elementen. Na het nodige geduld tijdens het voortraject met de vergunning is eind 2018 de werkplaats uitgebreid en met zo'n 16 meter aan de achterkant bijna verdubbeld. Tevens zijn het kantoor en de kantine beide ook twee keer zo groot geworden en bieden zo weer een prettige werkomgeving. 

grote foto

team

Team Bouwbedrijf van Engen juni 2016

 

Ons Team

Jan-Willem van Engen
Jan-Willem van Engen

Ik ben Jan-Willem van Engen (1985), de oprichter en directeur van Bouwbedrijf van Engen. Mariëtte is mijn vrouw en we hebben vier kinderen: Julian (2011), Simon (2014), Elize (2016) en Michiel (2018). We wonen naast de werkplaats in een door onszelf gebouwde woning: een droom die werkelijkheid is geworden. 

Ik ben enorm trots op ons bedrijf omdat we mooie opdrachten mogen maken en omdat de werksfeer tussen de collega?s, onderaannemers en opdrachtgevers altijd erg prettig en inspirerend is. Daarnaast is het enorm leuk om in een team te werken waarbij de kwaliteit van het werk altijd voorop staat. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om verschil te kunnen maken in je vak. Ik kan dat doen door de klussen aan te nemen die een ander laat liggen of te uitdagend vindt, verder proberen wij het verschil te maken door te bouwen zonder dat we het milieu onnodig belasten. Deze zaken geven mij veel voldoening en zorgen ervoor dat we ons steeds blijven vernieuwen. Mijn doel voor het bedrijf is niet om het zo groot mogelijk te laten worden of er zo rijk mogelijk mee te worden. Maar wel om mooie projecten te maken waarbij de opdrachtgevers er net zo trots op zijn als onze timmermannen. Verder vind ik het erg belangrijk dat een ieder die bij of met van Engen samenwerkt het als prettig ervaart en dat ook uitstraalt.
 

Mark Hansen
Mark Hansen Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Mark Hansen, ik ben 47 jaar, getrouwd met Berlinda en vader van Julia, Madelon, Lieke en Quin. Naast mijn werk als timmerman hockey ik graag, geef ik training op de club en ben ik enthousiast supporter. Ook hou ik van muziek en stripboeken lezen.

Sinds 2012 werk ik bij Bouwbedrijf van Engen en heb het uitstekend naar mijn zin. De projecten waar we aan deel mogen nemen zijn iedere keer weer uitdagend, niet vanzelfsprekend en daarom keileuk om te mogen maken. De ontwerpen, het timmerwerk en het contact met opdrachtgevers zijn telkens weer bijzonder. Dit maakt dat ik fluitend naar mijn werk ga. Ik voel me dan ook goed binnen het team van Jan-Willem!

Dennis Combee
Dennis Combee Bouwbedrijf van Engen

Even voorstellen…. Ik ben Dennis Combee, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw en 2 dochters in Weesp. In mijn vrije tijd, voetbal ik, en fiets ik graag een rondje op de racefiets. Sinds juni 2015 ben ik werkzaam bij Bouwbedrijf van Engen BV als Werkvoorbereider, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de technische uitwerking, calculatie, planning, en inkoop van de lopende  projecten in de calculatie en uitvoeringsfase.

Ik ga met plezier naar me werk en geniet van de mooie en uitdagende projecten die we met elkaar realiseren. Ieder project heeft weer zijn eigen uitdagingen en bijzonderheden. Dit maakt mijn werk erg leuk en divers. Wat mij opviel toen ik bij Bouwbedrijf van Engen BV kwam werken is de fijne sfeer en open en eerlijk manier van communicatie met de onderaannemers en opdrachtgevers. Dit komt de kwaliteit van onze projecten ten goede en zorgt dat iedereen tevreden terugkijkt naar het eindresultaat. Ik kijk er dan ook naar uit om nog veel mooie projecten te maken met ons team!

WIm van der Wind
Wim van der Wind Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Wim van der Wind en ik woon in Zegveld. Ik ben werkzaam sinds 2013 bij Bouwbedrijf van Engen. Het werk is afwisselend: renovatie, nieuwbouw en verbouw. Ik heb zelf bijvoorbeeld meegewerkt aan stenen (traditionele) woningen in Loenen en Blaricum. Maar ook aan de vier houtloft woningen in Amsterdam en andere mooie en uitdagende projecten. We hebben een leuk en gezellig team, die allemaal gaan voor de zaak.

Wilco Ruiter
Wilco Ruiter

Mijn naam is Wilco Ruiter, samen met mijn vrouw Elsbeth en ons dochtertje Emily, woon ik in Kockengen. Ik ben in het bezit van mijn MBO bouwkunde niveau 4 diploma en mijn vakdiploma. 

Sinds april 2015 ben ik werkzaam bij bouwbedrijf van Engen als timmerman. De werkzaamheden die ik hier uitvoer zijn de kleinere klussen. Hierbij kun je denken aan het maken van een aanbouw, renovatie klussen, het plaatsen van een dakkapel of het vervangen van een kozijn. Het mooie aan dit soort klussen vind ik dat het steeds weer een nieuwe uitdaging is. Daarnaast vind ik hout een mooi product om mee te werken, omdat je het zelf kan bewerken en maken tot een gewenst eindresultaat. Daarnaast timmer ik waar nodig ook mee op de grote klussen.

Het leuke van het werken bij bouwbedrijf van Engen is onder andere de sfeer die er is. Niet alleen onderling, maar ook met onderaannemers en opdrachtgevers. Deze positieve sfeer werkt bevorderend aan de werkzaamheden. En biedt een uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.

Jack Bos
Jack Bos Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Jack Bos en ik ben 23 jaar oud. Ik woon thuis bij mijn ouders, samen met mijn jongere broertje en Woerdense Verlaat. Ik heb ook een vriendin en haar naam is Daniëlle. Ik werk sinds 1 maart 2014 als leerling timmerman bij  Bouwbedrijf van Engen en heb het erg naar mijn zin. Ik heb de opleiding voor Allround Timmerman niveau 3 in de zomer van 2016 succesvol afgerond. Sindsdien werk ik fulltime als timmerman op de verschillende bouwprojecten.  

Tijdens mijn opleiding heb ik binnnen Bouwbedrijf van Engen veel geleerd over ecologisch bouwen, duurzaam bouwen en houtskeletbouw. Ik vind het leuk om te bouwen van hout en natuurproducten. Ik heb aan verschillende ecologische projecten meegewerkt die erg mooi zijn geworden. Hier heb ik met heel veel plezier aan meegewerkt. Op de werkplek hangt een leuk sfeer. Alle collega's zijn erg gemotiveerd en helpen elkaar wanneer dat nodig is.

Joppe van den Broek
Joppe van den Broek Bouwbedrijf van Engen

Hallo, ik ben Joppe van den Broek. Ik woon samen met mijn vriendin en onze twee zoontjes. Sinds januari 2015 werk ik, met veel plezier, bij Bouwbedrijf van Engen.

Het leuke aan werken bij Bouwbedrijf van Engen is dat het erg afwisselend is. Zo ben je de ene keer bezig met beton, ben je de andere keer een gevel aan het betimmeren met hout, sta je pannen te leggen op een dak of ben je gipsplaten tegen een muur aan het schroeven. De projecten die wij doen zijn uitdagend en mooi om uit te voeren. Bij ieder project kom je weer uitdagingen tegen die je samen op moet lossen. De combinatie van 'jongere' en 'oudere' timmermannen werkt goed. Je leert van elkaar en helpt elkaar waar nodig. Ik heb gewerkt aan verschillende projecten, zoals de vier woningen, huis Noorderijdijk en huis GS.

Fred Snier
Fred Snier Bouwbedrijf van Engen

Hallo, ik ben Fred Snier. Ik ben getrouwd, woonachtig in Vleuten en heb twee zonen en ook hebben wij twee mini-Labradoodle hondjes. Als hobby doe ik aan wielrennen en ook het wandelen met de honden vind ik een leuke bezigheid.

Sinds juni 2015 ben ik werkzaam bij bouwbedrijf van Engen. Na jaren, als timmerman, in de traditionele bouw werkzaam te zijn geweest, wilde ik mijn horizon verbreden. Aangezien bouwbedrijf van Engen naast traditionele bouw ook ecologisch bouwt, was de stap snel gezet. Al snel voelde ik me thuis binnen het bedrijf. De collega's gaan onderling leuk en gezellig met elkaar om, maar ook de ZZP-ers maken deel uit van het team. Met elkaar zetten we ons in om voor de klant het beste en mooiste resultaat te maken.

Roy Kalmeijer
Roy Kalmeijer Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is ben Roy Kalmeijer, 33 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Weesp. Ik heb de opleiding niveau 3 voortgezet timmerman bij Opleidingsbedrijf Bouw in Bussum gevolgd. Inmiddels heb ik 15 jaar ervaring als timmerman en hoop nog vele jaren het timmervak te mogen uitoefenen.

Sinds januari 2016 werk ik bij Bouwbedrijf van Engen en dat bevalt me erg goed.Ik heb al op meerdere projecten mogen meewerken zoals een renovatie van een hoekwoning in Vinkeveen en het bouwen van een ecologische woning in Schellingwoude. De leuke collega's en mooie bouwprojecten zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.
 

Nick Martens
Nick Martens Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Nick Martens, 21 jaar oud en woon bij m’n ouders in Loenen a/d Vecht. Ik ben in juli 2017 in dienst gekomen bij Bouwbedrijf van Engen. Dit nadat dat ik al geruime tijd als vakantiekracht werkzaam was en ook mijn afstudeer stage bij Bouwbedrijf van Engen heb gelopen. Tijdens mijn stage ben ik geslaagd ben voor Bouwkunde niveau 4. 

Vanaf het begin van mijn stage tot op de dag van vandaag ga ik met plezier naar mijn werk. Door dat elke nieuwbouw/verbouwing anders is leer ik op elk project weer nieuwe dingen en blijft het werk uitdagend en leuk! Door de goede sfeer en de enthousiaste collega's lukt het om van elk project iets mooi te maken. 

Martin Boonzaaijer
Martin Boonzaaijer - Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Martin Boonzaaijer, en ik woon samen met mijn vrouw Janneke en zoontje Ruben in Kamerik. In 2017 heb ik mijn diploma gehaald voor Bouwkunde MBO 4. Voor deze opleiding heb mijn laatste (afstudeer) stage bij Bouwbedrijf van Engen gedaan. Omdat het goed beviel ben ik na mijn opleiding gelijk bij Van Engen aan de slag gegaan als assistent werkvoorbereider. Daarbij ben ik vooral bezig met het voorbereiden en begeleiden van lopende projecten en doe ik allerhande zaken rondom zowel werkplaats/ materieel/ materiaal beheer wat mijn functie erg afwisselend maakt.

Elke dag is weer anders en weer een uitdaging om de mooie projecten die we met elkaar maken goed te laten verlopen. Vooral om die reden en om de goede sfeer in het bedrijf heb ik het goed naar mijn zin bij BvE. Ook het concept ecologisch bouwen en het bouwen met hout trok en trekt mij nog steeds aan. Wat ik gemerkt heb in de tijd dat ik bij BvE werk is dat we met het hele team hetzelfde doel voor ogen hebben: en dat is van de opdrachtgevers dromen werkelijkheid maken doormiddel van het realiseren van mooie en kwalitatief goede bouwwerken!

Lucas Visser
Lucas Visser - Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Lucas Visser, ik woon samen met mijn vrouw Marianne en kinderen Michael, Maura en Patrick in Wilnis. Ik ben sinds de zomer van 2016 werkzaam bij Bouwbedrijf van Engen. Hier zet ik mezelf in bij de 'kleinere' werkzaamheden. Denk daarbij aan verbouw, aanbouw of een dakkapel maken.

Het unieke aan dit bedrijf vind ik de projecten die gemaakt worden en bovenal de sfeer waarmee er gewerkt wordt: zowel onderling als met onderaannemers en met klanten. De diversiteit aan projecten maakt elke klus weer een uitdaging, als timmerman kan ik hier echt m'n lol op vanwege het vele en ook mooie houtwerk dat gemaakt wordt. Dit draagt er ook zeker aan bij dat ik elke dag weer met plezier aan het werk ben!

Hans Politiek
Hans Politiek - Bouwbedrijf van Engen

Hallo mijn naam is Hans Politiek. Ik woon samen met mijn vriendin Irene en onze twee dochters Chloë en Meghan in Houten. Na mijn opleiding heb ik 10 jaar in de traditionele bouw gezeten. Met hout bouwen is echter altijd mijn passie geweest. Dus toen de kans zich voordeed en ik kon komen werken bij Van Engen, kan ik daadwerkelijk van mijn passie mijn beroep maken.

Ik werk nu vanaf 5 april 2017 bij Van Engen en er gaat geen dag voorbij dat ik met een glimlach naar mijn werk ga om weer aan een uniek project te werken. 

Jason Willems
Jason Willems - Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Jason Willems en ik ben 27 jaar oud. Sinds 3 juli 2017 werk ik bij Bouwbedrijf van Engen. Door het vele mooie afwisselende houtwerk is het ook leuk om hier te werken!

Ik heb het dan ook erg naar me zin! Het is een leuk jong gemotiveerd bedrijf. Ik hoop hier nog veel te leren.

Tom van Kuijk
Bouwbedrijf van Engen BV

Werkvoorbereider op kantoor, in dienst per 12 maart 2018.

Mariëtte van Engen
Mariette van Engen Bouwbedrijf van Engen

Mijn naam is Mariëtte van Engen-Verheul en ik regel veel administratieve, personeels, verzekerings- en bankzaken voor ons bedrijf. Aangezien ons bouwbedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid is, is de tijd die ik hier aan besteed meegegroeid! Na ons trouwen in 2008 ben ik betrokken geweest bij de oprichting, groei en verdere ontwikkelingen van Bouwbedrijf van Engen (in onze verkeringstijd nog bekend als VETT). Ik zag Jan-Willem zich daarbij ontwikkelen van enthousiaste MBO naar HBO Bouwkunde student, en daarna groeien in zijn rol als oprichter van zijn eigen timmerbedrijf tot serieuze directeur van een BV gespecialiseerd in houtskelet-bouw. Ik kan niet ontkennen dat daar ik best heel trots op ben!

Naast mijn support voor ons bedrijf heb ik zelf de studie Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gevolgd. Na de afronding van mijn master in 2008 heb ik ruim zeven jaar als wetenschappelijk onderzoeker op het AMC gewerkt. Mijn promotie onderzoek betrof een landelijke studie naar kwaliteitsverbetering van de hartrevalidatie in Nederland (klik hier voor mijn online proefschrift). Op 30 maart 2016 heb ik mijn promotieonderzoek afgesloten met de verdediging van mijn proefschrift in Amsterdam en bijbehorende festiviteiten op onze bedrijfslocatie op Portengen 8. Tijdens het aansluitend verlof rondom de geboorte van onze dochter heb ik besloten meer taken voor het bedrijf uit te gaan voeren. Daarom ben ik sindsdien op de dinsdag en donderdag officieel in dienst en op kantoor te vinden. Ik vind het erg leuk om zo meer gelegenheid te hebben mee te werken om ons bedrijf verder te laten groeien en professionaliseren. Op de overige dagen geniet ik erg van onze vier kinderen: Julian (2011), Simon (2014), Elize (2016) en Michiel (2018).  

Willem Visser
Willem Visser Bouwbedrijf van Engen

Hallo, ik heet Willem, ik ben 67 jaar, gehuwd, vader van twee kinderen, grootvader van een kleinzoon, en woonachtig in Harmelen. In 2011 ben ik als timmerman bij Bouwbedrijf van Engen komen werken. Ik kwam terecht in een jong bedrijf met gezellige vrolijke werknemers, zowel eigen als ingehuurd personeel.

Als timmerman kom je zeker aan je trekken bij Bouwbedrijf van Engen, daar er voornamelijk met hout gebouwd wordt zodat je je heerlijk uit kunt leven in de houtskeletbouw, zowel duurzaam als ecologisch. Het leuke van dit  werk is, dat er geen huis hetzelfde is, en steeds weer apart, wat altijd weer een uitdaging vormt om dit soort projecten te bouwen. Door de fijne sfeer in het bedrijf  is het werken en het contact met collega's goed, zo ook met de klanten en onderaannemers. Al met al is het werken bij Bouwbedrijf van Engen geen straf en ben ik trots dat ik een stukje van dit bedrijf mag zijn. Na mijn pensioen in 2016 vond ik het erg leuk dat er gelegenheid was om op oproepbasis bij het bedrijf te blijven werken. Ik doe dat nu gemiddeld nog zo'n drie dagen per week.

Jeroen Nederlof
Bouwbedrijf van Engen BV

Hoi, ik ben Jeroen Nederlof, 29 jaar. Ik ben woonachtig in Rotterdam, maar doordeweeks verblijf ik in Breukelen, lekker in de buurt. Sinds 10 september 2018 heb ik het genoegen aan mooie projecten mee te mogen werken bij Bouwbedrijf van Engen. Als aanvulling daarop volg een opleiding tot all-round timmerman (BBL3). Het leuke van werken bij Bouwbedrijf van Engen vindt ik dat ieder project uniek is en dat er veel vakmanschap aan te pas komt. Je kunt hier echt leren timmeren. Daarnaast heerst er een hele goede sfeer en hebben mijn collega’s ook zichtbaar plezier in hun werk.

Aan het eind van mijn opleiding wil ik in staat zijn zelfstandig een huis te kunnen bouwen. Mijn vriendin, Aurélie, en ik hebben vorig jaar na 14 maanden door Europa te fietsen en vrijwilligerswerk te doen een stuk grond met een ruïne in Portugal gekocht. Het is de bedoeling om hier uiteindelijk naar te emigreren en op het terrein ecologische vakantie accommodaties te bouwen. Ik had me dus geen betere leerschool kunnen wensen als BvE.

Jeffrey Bakker
Bouwbedrijf van Engen BV

Ik ben Jeffrey Bakker. Ik woon samen met mijn moeder,vader en broer in Leidsche Rijn. Ik volg de opleiding ROC Midden-Nederland timmerman niveau 2. Ik heb naast deze opleiding geen eerdere ervaringen gehad met timmeren. Ik werk hier al bijna een half jaar (sinds augustus 2018) en ik heb hiervoor gekozen omdat er unieke projecten worden gemaakt bij dit bedrijf. Ik zou graag een succesvolle timmerman willen worden bij het bedrijf waar ik nu werk. Ik ben trots op het project Maarn omdat dat mijn aller eerste hele project was met mijn leermeester Mark. De sfeer bij dit bedrijf is heel gezellig en ze zijn erg vrolijk. Ik vind het een uitdaging om duurzaam om te gaan met producten en daarom vind ik het leuk.

Cees Boonzaaijer
Bouwbedrijf van Engen BV

Hoi ik ben Cees Boonzaaijer en ik woon in Breukelen bij mijn ouders en zusje. Ik werk nu sinds oktober 2018 bij van Engen waar ook mijn broer Martin al op kantoor werkt.

Ik heb het hier erg goed naar mijn zin. Dat komt door de goede combinatie van een erg prettige werksfeer door fijne collega's, mooie timmerwerken van hout en het feit dat ik hier erg veel kan leren! Want ik ben bij de traditionele bouw begonnen en wil hier in de ecologische houtskeletbouw graag mijn opleiding (BBL3) afmaken.

Naast mijn werk is wat ik graag doe wakeboarden in de zomer. Ook vind ik mountainbiken erg leuk.

Dirk-Jan Timmer
Bouwbedrijf van Engen BV

Mijn naam is Dirk Jan Timmer. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Tienhoven. Sinds oktober 2018 loop ik mijn eindstage voor de opleiding Bouwkunde BOL4 bij Bouwbedrijf van Engen. Via mijn leraar ben ik bij Bouwbedrijf van Engen terecht gekomen, het bevalt mij heel goed hier en heb het erg naar mijn zin met mijn collega’s. Het leuke aan bouwbedrijf van Engen is dat er veel diversiteit in de projecten zit en elk project dus echt maatwerk vereist, ook is de sfeer binnen de groep met collega’s heel gezellig.

Naast mijn plezier voor het bouwen besteed ik mijn tijd nog aan wedstrijdschaatsen en geef ik ook jeugdtraining op de Vechtsebanen.