Home  /  Actueel  /  Nieuwsbericht voorbereidingen duurzame gemeentewerf door gemeente Nieuwkoop
15 november 2020

Nieuwsbericht voorbereidingen duurzame gemeentewerf door gemeente Nieuwkoop

Bouwbedrijf van Engen BV - Voorbereiding Duurzame gemeentewerf, Nieuwkoop - Publicatie Gemeente Nieuwkoop 15 november 2020

Leuk nieuwsbericht op de site van de Gemeente Nieuwkoop:

“Goed nieuws! Begin 2021 start Bouwbedrijf Van Engen uit Kockengen met de bouw van de nieuwe gemeentewerf op Schoterhoek II in Nieuwveen. 

Dat doen zij energieneutraal en door gebruik te maken van veel natuurlijke materialen ook wel ‘biobased bouwen’ genoemd. ORGA architect ontwierp het duurzame gebouw.

Van buiten ziet het gebouw er ook groen uit. De gevels bestaan voor een deel uit hout. De groendaken zorgen voor een mooie overgang naar de polder. Voor de energievoorziening gebruiken we de restwarmte van de waterzuivering en er liggen uiteraard zonnepanelen op het dak.  

Wethouder Antoinette Ingwersen: “Ik ben er trots op dat we zo’n duurzaam en vooruitstrevend gebouw neerzetten. Dit is een belangrijke plek voor de gemeente Nieuwkoop. Bijna al het dagelijks onderhoud van het ‘grijs’ en ‘groen’ in de gemeente start vanuit de gemeentewerf. Ik kijk ernaar uit om het gebouw in gebruik te nemen.” 

Wat is een gemeentewerf? De gemeentewerf is de uitvalsbasis voor de medewerkers van de buitendienst. We gebruiken de locatie voor het opslaan van materiaal (zoals strooizout en verkeersborden), gereedschap en machines. Ook is er een kleine kantoorruimte, kantine en een kleedruimte. De gemeentewerf ligt straks naast de Milieustraat. Handig, want dan kan er makkelijk geschakeld worden tussen beide locaties.”

Bekijk het gehele project op: https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/duurzame-gemeentewerf-nieuwkoop