Home  /  Projecten  /  Woning  /  Ecologische CLT houten familiewoning
Hierden

Ecologische CLT houten familiewoning

Op een prachtige locatie nabij Kasteel Essenburgh bouwen wij momenteel aan een nieuwe ecologische woning te Hierden. Deze woning moet het droomhuis worden van de opdrachtgevers en wij zijn blij deze te mogen realiseren.

De opdracht betreft het bouwen en afbouwen van het complete woonhuis. Vanaf de betonnen begane grondvloer bestaat de constructie volledig uit massief houten CLT panelen. Deze zijn geleverd door Heko Houtconstructies en door ons zelf gemonteerd.
In deze panelen zijn alle voorzieningen voor elektra en W-installatie vooraf geëngineerd en af-fabriek voorbereid. Aan de buitenzijde wordt het CLT casco geïsoleerd (bekleed) met houtvezel isolatie. Middels deze opbouw is het casco dampopen en optimaal geïsoleerd wat een aangenaam woonklimaat zal opleveren.
In de gevelopeningen zullen aluminium kozijnen geplaatst worden welke op de begane grond plafond hoog zijn. De gevelbekleding bestaat uit Thermohout Fraké houten delen in verschillende breedtes welke aangebracht worden volgens Board en Batten. Het dak en de top van de kopgevels worden bekleed met Kastanje Shakes uit Frankrijk.
De CLT hoofdraagconstructie is en blijft aan de binnenzijde zichtwerk en zal enkel met een lichte whitewash behandeld worden tegen verkleuring van het vurenhout. Met de bouw van deze woning wordt goed gekeken naar het toepassen van zoveel mogelijk ecologische materialen i.c.m. de herkomst hiervan.

Hiernaast is de woning voorzien van een duurzame installatie, middels een warmtepomp met bodembron en mechanische ventilatie. Op het bestaande bijgebouw zijn de zonnepanelen aangebracht welke de locatie zal voorzien van duurzame stroom.

Project gegevens

Architect: Zakenmaker
Constructeur: van der Linden constructie advies

Foto’s na oplevering: Rende Oudhof

Foto eindresultaat: Robert Koelewijn Fotografie

2022
53.917
Bouwbedrijf van Engen BV- Ecologische houten familiewoning, Hierden - Robert Koelewijn Fotografie