Duurzame dijkwoning, het Groene Hart

Het project betreft het bouwen van een dijk woning en bijgebouw in het Groene Hart. Het casco van de woning wordt volledig opgebouwd uit een houten constructie middels massief houten panelen en wordt afgewerkt met een dichten houten gevelbekleding en een rieten kap. De kozijnen worden in staal uitgevoerd.

In het dijkhuis heeft daglichttoetreding extra aandacht gekregen in het ontwerp van de architect. Extra lichtinval is gecreëerd middels een spievormige opening in de noordgevel. In deze opening komt tussen de stalen knikspanten een apart stalen kader voor een groot puntig raam. Dat zorgt straks, in combinatie met een groten glazen pui, voor extra daglichttoetreding via de noordkant van de woning.

Project gegevens

 

Architect:                Mirck Architecture

Tekenaar:               Sander Mirck / David Künzel

Constructeur:          Lüning

Installaties:             TreeDelft / H2O

Bouwbedrijf van Engen - Duurzame dijk woning, het Groene Hart