Home  /  Actueel  /  Weekend zeilen Terschelling 13,5 jaar bestaan BvE!
21 september 2021

Weekend zeilen Terschelling 13,5 jaar bestaan BvE!

Nieuws - Weekend zeilen Terschelling 13,5 jaar bestaan BvE!

Afgelopen weekend hebben we met alle personeel, partners en een aantal vaste onderaannemers het uitgesteld 12,5 jarige jubileum van Bouwbedrijf van Engen alsnog kunnen vieren! Door corona was het inmiddels al ruim 13,5 jaar geworden maar dat mocht de pret niet drukken. We vonden het ontzettend leuk dat het uitje nu alsnog kon plaatsvinden en we met elkaar en nachtje naar Terschelling konden zeilen!

Het programma startte afgelopen vrijdag om 9:00 met verzamelen en koffie op de werkplaats in Kockengen. Daarna vertrek met de bus naar Harlingen. Inchecken en aan boord van twee oude zeilschepen (klippers) namelijk de Zeemeeuw (30 personen) en de iets kleinere Zuid-Holland (20 personen). Met deze schepen maakten we een unieke zeiltocht over het Wad naar Terschelling. Op aanwijzingen van de schipper en maat was actief meehelpen met zeilen eigenlijk de bedoeling. Helaas was er wat weinig wind, de crew van de Zeemeeuw hees desondanks met elkaar de zeilen. Op de Zuid Holland was er meer sprake van lekker relaxen aan boord en bleven de zeilen omlaag. Aan boord op beide schepen werd een lekkere lunch geserveerd. En aan het eind van de middag een borrel. De Zuid Holland kwam nog langs een zandbank vol zeehonden.
Na aankomst gelegenheid om de haven en strand van Terschelling op eigen gelegenheid te voet verkennen. Potje voetbal ontbrak daarbij niet op strand. In de avond het diner bij restaurant Loods met uitzicht op het Wad voorzien van mooie speeches en een prachtig cadeau. Met zijn allen nog een besloten feestje in een cafeetje in het dorp. Daarna overnachten (wat er nog over was ? op de schepen.

Op de tweede dag rustig met elkaar ontbijten op de schepen. Daarna stonden er fietsen klaar voor een mooie tocht over het eiland naar de strandactiviteiten. Hierbij was er een strandwissel programma Boogschieten, Beach Golf, Powerkiten en Beach Volleybal. Met daarna koffie, thee en een Terschellinger pondkoek. Terugfietsen naar de schepen en dan trossen los voor de zeiltocht terug naar Harlingen. Gelukkig nu iets meer wind en werden nu op beide schepen de zeilen gehezen, wat een prachtig gezicht. Onderweg weer lunch, genoeg tijd om te relaxen aan boord en in de middag was de bar weer open. In Harlingen nog een afsluitend diner(tje) bij restaurant Zeezicht en weer met de bus terug naar Kockengen waarin het verdacht rustig was.

Wij hebben er ontzettend van genoten!! Iedereen die mee was dank voor de sportieve gezelligheid!! Hartelijke groet, Jan-Willem en Mariëtte van Engen