Home  /  Actueel  /  Vrijdagmiddag met heftruck training en toolbox
11 november 2022

Vrijdagmiddag met heftruck training en toolbox

Nieuws - Vrijdagmiddag met heftruck training en toolbox

Deze vrijdagmiddag een drukke gezellig boel op de werkplaats met eerst heftruck training gevolgd door een toolbox en vrijdagmiddagborrel. De heftruck training werd voor de 2e maal gegeven, nog een keer hierna zodat alle timmermannen hebben kunnen deelnemen.

KAM medewerker Roberto geeft een toelichting: “Dit najaar houden we binnen BvE een aantal trainingen over de werking van- en het goed en veilig werken met een heftruck. De training vind plaats op de werkplaats zodat er geoefend kan worden in de dagelijkse praktijksituatie. Jaarlijks vinden er in Nederland ongevallen met heftrucks plaats. De training helpt om medewerkers bekend te maken met de gevaren van een heftruck en waar we op moeten letten bij de bediening van een heftruck. Tegelijk leren we ons begeven in de buurt van een rijdende heftruck. Hiermee werken we aan het verder verhogen van het ‘bewust veilig werken’.

Voor sommigen gaat het om het opfrissen van de kennis en kunde, voor anderen is het een nieuwe ervaring. Maar voor iedereen is het een leuke uitdaging om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren!!”

Tijdens de toolbox kwamen diverse onderwerpen aan bod rondom lopende werken en veiligheid. Ook gaven uitvoerders Cees, Casper en Joppe een korte presentatie met foto’s en toelichting op hun werken in Utrecht, Zevenhuizen en Noordwijk. Altijd leuk om van de collega’s te horen wat ze aan het maken zijn en tegenkomen in hun werk. Daarna een bijdrage van de PV met toelichting op de activiteiten van dit jaar. En waarin alle nieuwe collega’s die de afgelopen periode gestart zijn in het zonnetje werden gezet met een praktisch welkomstcadeautje. Tot slot gezamenlijk een drankje en traktatie van bittergarnituur door schilder Roland de Ridder. Goed weekend allen!