Home  /  Actueel  /  Vorderingen Wildopvang Avolare Doorwerth
3 februari 2020

Vorderingen Wildopvang Avolare Doorwerth

Bouwbedrijf van Engen BV - Vorderingen bouw Wildopvang Avolare, Doorwerth

Op de site van Avolare is een mooie blog met foto’s erbij geplaatst over de vorderingen van de bouw van de Wildopvang in Doorwerth. Erg leuk om mee te lezen met deze enthousiaste opdrachtgever!

“Een kleine maand geleden zijn de eerste bouwactiviteiten gestart en we laten jullie graag zien wat er allemaal al gebeurd is.

Geheel vlekkeloos verliep de start niet; het pionieren met elektrische machines bleek de nodige uitdagingen met zich mee te brengen. Gelukkig kon er gerekend worden op het team van gedreven bouwers dat alle problemen wist te tackelen; de bouw loopt dankzij hun inzet zelfs al iets voor op schema!

Op de foto’s zie je dat de grondwerkzaamheden snel de vorm van het gebouw hebben verraden. Toen de werkzaamheden voor de eerste laag fundering van het gebouw afgerond waren zijn vervolgens grote tanks ingegraven. Deze tanks dienen voor de opslag van hemelwater, wat we gaan gebruiken om de binnenbassins voor de watervogels te vullen. Hemelwater is beter voor deze diergroep dan kraanwater en het is natuurlijk een stuk duurzamer om hiervan gebruik te maken dan om steeds de kraan open te moeten draaien. Goed voor dier en milieu dus.

Ook de fundering voor de bassins is gemaakt en er werd gestart met de installaties. Komende tijd wordt de riolering afgerond evenals de andere voorzieningen die straks niet meer zichtbaar zijn. Na het voltooien van deze werkzaamheden wordt de de fundering namelijk aangevuld en verdwijnen de voorzieningen onder een laag schuimbeton.

Elke dag worden er grote stappen gezet en het is dan ook een genot om naar de bouwplaats te gaan. De plannen, tekeningen en ideeën die al die tijd alleen op papier bestonden worden nu werkelijkheid.
Fantastisch!”

Bekijk het gehele project op https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/wildopvang-avolare-doorwerth

En op https://www.avolare.org/

Filmpje ‘De graafwerkzaamheden zijn begonnen; de start van de bouw is een feit!’: https://youtu.be/4KZv2EMe9Z0