Home  /  Actueel  /  Foto reportage Polder Panorama woonhuis, Kockengen
31 mei 2022

Foto reportage Polder Panorama woonhuis, Kockengen

Bouwbedrijf van Engen BV - Polder Panorama woonhuis, Kockengen

In onze opdracht is vorige week een prachtige foto reportage gemaakt van het Polder Panorama woonhuis in Kockengen (opgeleverd februari 2021). Zoals ook bij eerdere projecten is dit gedaan door Robert Koelewijn Fotografie. Zowel de buiten als binnenkant van deze prachtige woning op een plek met weids uitzicht in de polder, staan er haarscherp op en geven een complete indruk. 

De direct in het oog springende hoofddraagconstructie van het woonhuis bestaat uit oude eiken balken, die een nieuw leven hebben gekregen. De schil is hierna opgebouwd uit een dampopen HSB wand en dakconstructie, welke is geïsoleerd met cellulose. Hierna is de woning aan de buitenzijde afgewerkt met natuurgevelstenen en een houten gevelbekledingen van Ayous en Nobelwood boeidelen / knelplanken. En als afsluiting is het dak is voorzien van kunstriet, waartussen de zonnepanelen zijn ingedekt. 

Qua installatie draait de woning op het solarfreeze systeem, welke de verwarming en warmtapwatervoorzieningen voorzien van het complete woonhuis. De opdrachtgevers kozen voor een smaakvolle landelijke inrichting met bijzondere eyecatchers passend bij het gebouw. We wensen hen heel veel woonplezier op deze prachtige stek!

Bekijk de volledige foto reportage van de bouw van dit project op https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/polder-panorama-woonhuis-kockengen.