Home  /  Actueel  /  Foto reportage Ecologische woning, Schalkwijk
13 oktober 2022

Foto reportage Ecologische woning, Schalkwijk

Bouwbedrijf van Engen BV - Ecologische woning, Schalkwijk - Robert Koelewijn Fotografie

In onze opdracht is wederom een foto reportage gemaakt, ditmaal van de ecologische woning gebouwd aan de rand van Schalkwijk midden tussen de weilanden (opgeleverd april 2022). Zoals ook bij eerdere projecten is dit gedaan door Robert Koelewijn Fotografie. De woning wordt omringd door een prachtige tuin; samen zijn ze prachtig te kijk gezet.

De opdracht betrof het bouwen van het van een compleet ecologisch woonhuis. Het casco is opgebouwd uit een dampopen HSB-constructie, geïsoleerd met natuurlijk materialen als cellulose en houtvezelisolatie. Hierna is de gevel afgewerkt met stucwerk en een houten gevelbekleding en het dak voorzien van Hollands riet. Binnen hebben we de woning compleet afgewerkt, boven onder de kap met houten vellingdelen en beneden zijn de wanden afgewerkt met leemstuc.

Hiernaast is het woonhuis voorzien van een duurzame installatie, middels een luchtwater warmtepomp en een WTW-installatie. Beide worden gevoed door de zonnepanelen op het bijgebouw. We wensen de opdrachtgevers heel veel woonplezier op deze prachtige stek!

Bekijk de volledige foto reportage van de bouw van dit project op https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/ecologische-woning-schalkwijk.