Home  /  Actueel  /  Foto reportage Ecologische woning, Harmelen
26 januari 2023

Foto reportage Ecologische woning, Harmelen

Bouwbedrijf van Engen BV - Ecologische woning, Harmelen - Robert Koelewijn Fotografie

Een winterse fotoreportage, ditmaal van de ecologische woning met schuur gebouwd in Harmelen (oplevering april 2022). Zoals ook bij eerdere projecten is dit gedaan door Robert Koelewijn Fotografie. De houten woning heeft een diepe tuin en kijkt uit op achterliggend bos. De kenmerkende grijze leien op het dak in combinatie met de grijze winterlucht geven de foto’s een mystieke sfeer.  

De opdracht betrof het bouwen van een complete ecologische woning met schuur naar ontwerp van ORGA architect. De opdrachtgevers waren voor ons goede bekenden dit keer aangezien het een van onze vaste installateurs betrof. Dit maakte de samenwerking vanaf het begin soepel en het onderdeel installaties goed geregeld. Het casco van de woning is volledig opgebouwd uit een houten damp-open constructie. De woning is afgewerkt met verticale houten gevelbekleding, een leien dak wat deels als gevelbekleding doorloopt tot de grond en op kleur geanodiseerde aluminium kozijnen. Het dak van de schuur ligt vol met de nodige zonnepanelen. Net na de oplevering gooide een flinke storm een boom pontificaal boven op de woning. Gelukkig deze stond als een huis en kon de schade na hulp van de brandweer door onze timmermannen snel worden hersteld.

We feliciteren de opdrachtgevers met hun prachtige woning en wensen het gezin heel veel woongeluk! 

Bekijk de volledige foto reportage van de bouw van dit project op: https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/ecologische-woning-harmelen.