Home  /  Actueel  /  Excursie Groep 2 de Wegwijzer ‘Werk in uitvoering’ bij BvE
7 juni 2017

Excursie Groep 2 de Wegwijzer ‘Werk in uitvoering’ bij BvE

Bouwbedrijf van Engen - Renovatie, uitbouw en dakkapel, Kockengen - Excursie groep 2 De Wegwijzer

Op woensdagochtend 7 juni ging groep 2 van school de Wegwijzer uit Kockengen op excursie naar Bouwbedrijf van Engen. Ze hadden op school twee weken aan hun project ‘Werk in uitvoering’ gewerkt en wilde nu wel heel graag wat praktijk zien. Na een telefoontje van de juf met de papa van Julian van Engen was de excursie geregeld. 

De eerste tussenstop was bij de verbouwing van timmerman Ramon Thomas aan de Kerkweg. De hele binnenkant van het huis was gestript, een aanbouw, opbouw en dakkapel aan de achterkant geplaatst, plastic voor de ramen: hier was volop werk in uitvoering te zien. Samen met collega Lucas vertelde Ramon volop over wat er allemaal gebeurt bij zijn verbouwing; eerst slopen, dan weer opbouwen. En dat doet hij niet alleen, ook vertelde hij de kids over het werk van de metselaar, loodgieter, electricien en stucadoor.

Na de rondleiding stapten de kinderen weer in groepjes in de auto’s voor het bezoek aan de werkplaats. Hier stonden pakjes drinken en een lekker buurman & buurman koekje klaar. Jan-Willem, (de papa van Julian) vertelde wat over het bedrijf waar voornamelijk huizen van hout gebouwd worden. Daarna werd in groepjes op de verschillende plekken zoals het kantoor, opslagplaats, zolder en werkplaat gekeken en een aantal quiz vragen beantwoord. De kinderen mochten even op de heftruck zitten en tuteren en ook op de knop drukken om de takel omhoog en omlaag te laten gaan.

Aan het einde zongen de kinderen nog hun projectlied over Bas de aannemer en kregen we een prachtig kunstwerk voor in de kantine. Wij vonden het een erg gezellig ochtend, bedankt voor jullie bezoek groep 2 en wie weet tot ziens!