Home  /  Actueel  /  Deelname Kennissessie Bouwend Nederland: Bouwen aan een groene economie (duurzaamheid)
27 februari 2017

Deelname Kennissessie Bouwend Nederland: Bouwen aan een groene economie (duurzaamheid)

IMG_7602

Op maandagavond 27 februari nam Jan-Willem op uitnodiging deel aan de kennissessie van Bouwend Nederland ‘Bouwen aan een groene economie (duurzaamheid)’ welke werd geleid door Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Het was een inspirerende en leerzame avond waar op een landelijk niveau over duurzaam bouwen gesproken en plannen gemaakt werden.

Bouwend Nederland organiseert deze bijeenkomsten om met leden en experts in gesprek te gaan naar aanleiding van de naderende verkiezingen. Op hun website schrijven ze hierover: “Bouwen aan onze toekomst doen we samen. Binnen de bouw- en infrasector, maar met nog veel meer sectoren, branches, organisaties en overheden. Omdat er belangrijke keuzes gemaakt worden na de Tweede Kamerverkiezingen in maart, gaan we met leden en experts in gesprek over de toekomst van onze infrastructuur, van werkgeverschap, de woningmarkt, lokale investeringen en werkgelegenheid, plus hoe we verder gaan met duurzaamheid en transformatie in de gebouwde omgeving. Nederland is niet af!” 

Over duurzaamheid in bouwsector schetst Maxime Verhagen in een interview voorafgaand aan de bijeenkomst: “Van salderingsregeling tot ecologische bouwmaterialen als olifantsgras, en van de keurmerkenjungle tot de wet Milieubeheer, energieneutrale bruggen en dito woontorens: duurzaamheid heeft heel veel gezichten. En dat nog alleen in de bouwsector!”. Zie onderstaand het gehele interview: Duurzaam doorpakken.