Home  /  Actueel  /  Casco project Dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn de lucht in
22 april 2020

Casco project Dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn de lucht in

Nieuwsbericht: Casco project Dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn de lucht in

Het casco van het project Dubbel Ecologisch woonhuis vordert gestaag. Op de foto’s is te zien dat met behulp van de kraan de meeste elementen inmiddels op hun plek zijn gehezen en bevestigd. Binnenkort kunnen de dakplaten erop. Deze mooie foto’s van de afgelopen week ontvingen we van de opdrachtgever waarvoor dank!

Bij dit project werken we op een unieke locatie aan de rand van het Zijdelmeer in Uithoorn aan de nieuwbouw van een dubbel casco woonhuis voor twee families in Uithoorn. Het casco wordt volledig opgebouwd uit een houten damp-open constructie en wordt afgewerkt met een open houten gevelbekleding en met aluminium kozijnen. Onder een helft van de woning komt een kelder. 

De opdrachtgevers hebben gezamenlijk voor één ontwerp gekozen, waarbij de houten gevelbekleding het meest in het oog springend detail is. De linkerwoning zal bekleed worden met Frakéhout, een houtsoort die wat lichter van kleur is, terwijl de rechterwoning zal worden uitgevoerd met zwarthout/Shou Sugi Ban, naaldhout dat aan één zijde gebrand is.
 

Bekijk het gehele project op: https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/casco-dubbel-ecologisch-woonhuis-uithoorn-0