Home  /  Actueel  /  BBQ workshop bij BushKitchen
19 juni 2024

BBQ workshop bij BushKitchen

In voorjaar ook weer tijd voor een personeelsuitje: dit maal een culinair avondje! Lekker met elkaar eten maar wel eerst zelf in actie.

Bij BushKitchen gingen we onder leiding van Harm-Jan en Monique aan de slag met grote stukken vlees en vis. Dat werden later kleinere porties. Er werden zoveel mogelijk verschillende dingen klaargemaakt om daarna te proeven. Een mooie combinatie van vis, vlees, rund, varkensvlees en kip en salades. Braaimaster Harm-Jan Bloem gaf tijdens de workshop uitleg over de beste vlees en vissoorten maar ook over groente en fruit op de barbecue. Ook werden er tips gegeven over de beste materialen, zoals briketten en houtchips, de verschillen tussen kolen en gas bbq’s, de juiste temperaturen, low & slow, injecteren van vlees, het verschil tussen marinades en rubs en nog veel meer slimme trucs.

Alles werd klaargemaakt op diverse soorten BBQ’s, kolen, gas, kamado’s, smokers en een 1700 kg wegende Afrikaanse Braai. We kregen hierbij uitleg over de verschillende technieken en alle brandende vragen werden zo goed mogelijk beantwoord. Het weer was zonnig en perfect voor een BBQ avondje, al met al een geslaagd uitje! Recepten hebben we op zak, wie weet wat thuis nog gebakken gaat worden komende zomer.