Home  /  Actueel  /  Alle personeel geslaagd voor VCA-Basisveiligheid/ VCA-Leidinggeven
6 maart 2018

Alle personeel geslaagd voor VCA-Basisveiligheid/ VCA-Leidinggeven

IMG_2450

Vanochtend zijn alle werknemers van Bouwbedrijf van Engen BV geslaagd voor hun VCA examen! Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op, zeker met de complimenten van de examinator. De timmermannen zijn allen voor hun VCA Basisveiligheid geslaagd en de werknemers van kantoor en ZZP-ers voor hun VCA Leidinggeven (Vol geheten).

Afgelopen vrijdag 2 maart werd er door iedereen al de voorafgaande cursus gevolgd die bij ons op locatie werd gegeven. Doelstelling van de VCA Basis opleiding voor de timmerman is om onveilige situaties en handelingen te herkennen, en risicovolle werkzaamheden onderkennen. U weet hoe u werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en hoe u risico’s kunt beperken.

De werknemers van kantoor en ZZP-ers leerden daarbij tijdens de VCA Vol opleiding aanvullend hoe zij werkzaamheden veilig kunnen (laten) uitvoeren. Daarnaast ging het bij hen om hoe men medewerkers kan motiveren om veilig en verantwoord te werken

De cursus was best een pittig dagje met bij de VCA Basis informatie over veiligheids- en gezondheidswetgeving, gevaren, risico’s en preventie, gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, machines, gereedschap en elektriciteit, hijsen en heffen, ergonomie, werken op hoogte, persoonlijke bescherming, werkvergunningen en besloten ruimten, veiligheidsgedrag.

En bij de VCA Vol in aanvulling op bovenstaande ook nog leerstof over: arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving, ongevaltheorieën, risico’s en preventie, bevorderen veilig werken, veiligheidsprocedures, risicoanalyse en gevarenbronnen en het bedrijfsnoodplan. Gelukkig was er ook een pittige lunch met spareribs en friet geregeld, check de foto’s….

Meer informatie over de VCA is te vinden bij het trainingsbedrijf die de cursus bij ons verzorgd heeft: PS Alltrain uit Houten.