Home  /  Actueel  /  Afronding project Casco dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn
10 september 2020

Afronding project Casco dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn

Nieuws: Afronding project Casco dubbel ecologisch woonhuis Uithoorn

Met een gezellige borrel georganiseerd door de opdrachtgevers is vanmiddag het project Casco dubbel ecologisch woonhuis in Uithoorn zo goed als afgerond.

Op een unieke locatie aan de rand van het Zijdelmeer in Uithoorn is de afgelopen maanden gewerkt aan de nieuwbouw van een dubbel woonhuis voor twee families in Uithoorn. Het casco is volledig opgebouwd uit een houten damp-open constructie en afgewerkt met deels open en deels dichte houten gevelbekleding. Gevelopeningen zijn voornamelijk voorzien van aluminium- maar ook enkele houten kozijnen. Onder de linkerwoning is een prefab kelder geplaatst. 

De opdrachtgevers hebben gezamenlijk voor één ontwerp gekozen, waarbij de houten gevelbekleding het meest in het oog springend detail is. De linkerwoning is bekleed worden met Fraké thermohout, een houtsoort die wat lichter van kleur is, terwijl de rechterwoning is uitgevoerd met Burned Wood/ Shou Sugi Ban, naaldhout dat aan één zijde gebrand is.

We wensen de opdrachtgevers veel succes met het verder afbouwen van de woning en vervolgens veel woonplezier!

Bekijk het volledige project op https://bouwbedrijfvanengen.nl/project/ecologisch/casco-dubbel-ecologisch-woonhuis-uithoorn-0.