Ecologische woning, Hoogmade

Dit project betreft het bouwen van een nieuwe ecologische woning in Hoogmade. Het huis heeft een dubbele schuine kap. Aan een kant zal dit tweede schuine dakvlak als een veranda dienen en aan de andere kant zal dit tweede schuine dakvlak onderdeel van het woonhuis zijn. Door deze dakvorm heeft het van de architect de naam “de Volendamse muts” gekregen. 

Een andere feature van het huis zal de ronde trap worden. De trap zal aan de onderkant doormiddel van ronde trap treden een uniek design toevoegen aan het interieur. De gevel wordt als een verticale open gevel uitgevoerd. Hier wordt gebruik gemaakt van drie verschillende diktes en twee verschillende kleuren. Dit maakt ook dat de gevel een unieke uitstraling zal krijgen. Het casco wordt opgebouwd uit een volledige houten en damp-open constructie met ecologische isolatie materialen en houten kozijnen. De kozijnen en boeidelen worden aan de buitenkant geschilderd met ecologische verf. Tevens zullen twee wanden in de woonkamer met leemstuc worden uitgevoerd.

Project gegevens

Architect:               NarrativA architecten
Constructeur:        B2co
 

Bouwbedrijf van Engen BV - Ecologische woning, Hoogmade